چک لیست راه اندازی سایت وردپرسی

گام به گام راه اندازی سایت با وردپرس

 

در این آموزش از سلسله آموزش های دوره آنلاین دیجیتال مارکتینگ قصد داریم راه اندازی سایت وردپرسی را از نقطه صفر ، یعنی خرید هاست و دامنه تا بالا آمدن و آماده سازی برای انتشار را به صورت مرحله به مرحله توضیح دهیم.

در نهایت شما با همراهی این صفحه (به عنوان یک چک لیست) در کنار خود میتواند به راحتی و در مدت زمان کوتاهی یک سایت برای خودتان راه اندازی کنید.

 

نکته : این آموزش هم برای افراد مبتدی کاربردی است و هم برای افراد حرفه ای تر؛ چراکه به صورت چک لیست میتوانند از این استفاده کرده و هم برنامه ریزی بهتری داشته باشند و هم نکته ای از قلم نیافتد.

این چک لیست به مرور زمان تکمیل خواهد شد.

 

دانلود پی دی اف (PDF) چک لیست طراحی سایت وردپرسی

 

 

چک لیست طراحی سایت وردپرسی

 

۱٫ انتخاب اسم مناسب برای سایت

هنگام راه اندازی سایت وردپرسی حتما نکات مربوط به انتخاب اسم را در نظر بگیرید. اسم عجیب و غریب، اسمی که تلفظ یا نوشتنش سخت باشد، اسمی که در زبان خاصی معنی بدی بدهد و … انتخاب نکنید. سعی کنید اسم کوتاه و قابل به یادسپاری باشد.

۲٫ چک کردن خالی بودن آن اسم با پسوندهای مختلف

در انتخاب اسم باید توجه کنید که آن دامنه با چه پسوندهایی (TLِD) خالی است. برای این کار میتوانید از سایت domainr.com استفاده کنید. بد نیست سری هم به شبکه های اجتماعی بزنید و ببینید که آیا آی دی خالی با نام دامنه شما وجود دارد یا خیر.

۳٫ خرید دامنه با پسوند .ir یا .com یا هرپسوند دیگری

۴٫ انتخاب و خرید هاست مناسب

به حجم هاست، داخل یا خارج بودن سرور، کنترل پنل و حسن شهرت شرکت ارائه دهنده هاست دقت کنید.

۵٫ ست کردن DNS ها

دی ان اس ها به نوعی زنجیر ارتباطی دامنه و هاست شما هستند. با استفاده از تیکت میتوانید از سرویس دهنده هاست خود بخواهید که آنها را برای شما ست کند.

۶٫ ست کردن گواهینامه امنیتی یا SSL

۷٫ پیاده سازی ساختار کلی سایت بر روی کاغذ

توجه به صفحه اصلی، کتگوری مقالات ، کتگوری ها و تگ های محصولات و به صورت کلی ساختار سایت و قابلیت های مورد نیاز با توجه به محتوایی که قرار است در سایت قرار بگیرد.

۸٫ انتخاب قالب مناسب وردپرس

در انتخاب قالب بهتر است سراغ قالبی بروید که امتحان خودش را پس داده باشد، صفحه ساز پیش فرض آن صفحه سازی باشد که شما با آن تجربه و مهارت خوبی در طراحی داشته باشید.

۹٫ نصب قالب وردپرس بر روی هاست

هنگام نصب قالب وردپرس دو راه پیش پای شما قرار دارد. نصب قالب خام و نصب بسته نصبی (دمو)

۱۰٫ زدن تیک No Index تا پایان روند طراحی

هنگام راه اندازی سایت وردپرسی با زدن این تیک از موتورهای جستجو (مثل گوگل) درخواست میکنید که سایت شما را بررسی نکنند. این مورد برای بهتر سئو شدن سایت بسیار مهم است. فقط باید یادتان باشد که بعد از اتمام روند طراحی و بالا آوردن سایت حتما این تیک را بردارید. این گزینه در قسمت “خواندن” در بخش “تنظیمات” پیشخوان وردپرس قرار دارد.

 

تیک نوایندکس

 

۱۱٫ درست کردن ساختار URL از قسمت پیوندهای یکتا

در ابتدا، وردپرس به صورت پیشفرض آدرس صفحات سایت (URL) چندان جالب و قشنگ و به اصطلاح user friendly نیست. بهتره از قسمت پیوندهای یکتا آدرس های دلخواه را انتخاب کنید.

۱۲٫ ست کردن ایمیل مدیریت سایت بر روی ایمیل خودتان

اطلاع رسانی های وردپرس به ایمیل مدیریت سایت ارسال می شود. اگر دمو نصب کرده باشید ایمیل به صورت پیشفرض یک ایمیل متفرقه است. بهتر است همان اول ایمیل را به ایمیل شخصی خودتان تغییر دهید.

۱۳٫ تنظیمات قالب

معمولا با نصب قالب یک آپشن تنظیمات در پیشخوان وردپرس ظاهر شده که از طریق آن میتوانید موارد مختلفی اعم از رنگ، طرح هدر، فوتر، عنوان سایت و… را تغییر دهید.

۱۴٫ انتخاب Faveicon

فیوآیکن یک آیکون (معمولا لوگو) کوچکی است که برای سایتتان انتخاب میکنید. نمونه فیوآیکون را میتوانید در آیکوک کوچک تب های مرورگر گوگل کروم مشاهده کنید.

۱۵٫ نصب افزونه امنیتی برای افزایش امنیت وردپرس

افزونه امنیت کامل وردپرس یا افزونه سکوری میتوانند گزینه های مناسبی برای اینکار باشند. البته گزینه های دیگری نیز وجود دارند که با یک سرچ ساده میتوانید به آنها دست پیدا کنید.

۱۶٫ نصب افزونه کَش وردپرس برای بهبود عملکرد و سرعت سایت

افزونه اتواُپتیمایز میتواند گزینه خوبی برای این مورد باشد.

۱۷٫ نصب افزونه سئو (یواست) برای بهینه تر کردن فرآیند سئو سایت

میتوانید از افزونه های یواست یا رنک مث استفاده کنید.

۱۸٫ نصب افزونهwp-persion ( فارسی کردن اعداد و تاریخ)

با نصب این افزونه میتوانید اعداد موجود در سایت و همچینن نمایش تاریخ ها را به صورت فارسی در آورید

۱۹٫ نصب افزونه صفحه ساز مناسب (مثلاویژوال کامپوزر و …)

۲۰٫ نصب دیگر افزونه ها باتوجه به نیاز سایت

افزونه های مختلف دیگری ممکن است با توجه به هدف و کارکرد سایت نیاز داشته باشید. به طور مثال خیلی از کاربران همان ابتدا افزونه “ویرایشگر کلاسیک” را بر روی سایت خود نصب میکنند. افزونه فرم تماس، شخصی سازی کامنت ها، ویرایشگر صفحات ووکامرس و … از جمله پلاگین های دیگری است که معمولا هنگام راه اندازی سایت وردپرسی نصب می گردد.

۲۱٫ پیکربندی و تنظیمات ووکامرس

اگر سایت شما فروشگاهی است همان اول باید افزونه ووکامرس را نصب کرده و تنظیمات آن ازقبیل واحد پولی، حمل و نقل، کدهای تخفیف و … را متناسب با شرایط خود تغییر دهید.

۲۲٫ متصل کردن درگاه پرداخت آنلاین به سایت

برای این منظور میتوانید از درگاه های واسط همچون زرین پال استفاده کرده یا از درگاه مستقیم بانکی استفاده کنید که در این صورت نیاز به دریافت اینماد دارید.

۲۳٫ طراحی صفحه اصلی سایت

۲۴٫ وارد کردن چند محصول اولیه یا مقالات اولیه ( حداقل ۴ محصول و ۴ مقاله )

۲۵٫ درست کردن دسته بندی های محصولات

۲۶٫ درست کردن دسته بندی های مقالات

۲۷٫ طراحی صفحه درباره ما

۲۸٫ طراحی صفحه تماس با ما

۲۹٫ طراحی صفحات مورد نیاز دیگر با توجه به ماهیت سایت

به عنوان مثال صفحه FAQ یا صفحه ثبت سفارش یا یک صفحه لندینگ پیج خاص

۳۰٫ طراحی منو (فهرست) برای سایت

 

 

جمع بندی

مراحل بالا تقریبا در ۹۰ درصد سایت ها مشترک است و از اصول اساسی سایت ها می باشد. البته ممکن است در بعضی از سایت ها با توجه به ماهیت و کارکرد سایت فرآیند متفاوت باشد. این مراحل در سایت های متداول وبلاگی و فروشگاهی صدق میکند.

Sending
User Review
۳.۵ (۲ votes)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.