ایمیل مارکتینگ چیست؟ نمونه هایی از ایمیل مارکتینگ ایرانی

راهنمای استفاده درست از ایمیل مارکتینگ

در این قسمت از سری مطالب دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ به سراغ ایمیل مارکتینگ آمدیم و میخوایم راجع به آن باهم صحبت کنیم.

 

ایمیل مارکتینگ

 

ایمیل مارکتینگ چیست ؟

ایمیل یکی دیگر از ابزارهایی هست که ممکن است برای رسیدن به اهداف بازاریابی مان (آگاهی از برند، فروش، اطلاع رسانی و ...) از آن استفاده کنیم و به این فرآیند ایمیل مارکتینگ میگوییم.

آیا ایمیل مارکتینگ هنوز جواب می دهد؟

شاید خیلی ها تصور کنند اکنون دیگر کسی ایمیل چک نمی کند و ایمیل مارکتینگ دیگر جایگاه خاصی در بازاریابی ندارد. اما این تصور، تصور دقیقی نیست. چه بسا با رعایت ویژگی ها و ضوابطی ایمیل مارکتینگ به یکی از کانال های خیلی خوب جذب کاربر و فروش تبدیل گردد.

اگر نگاهی به دستگاه های دیجیتال خود اعم از لپ تاپ، تلفن هوشمند، تبلت و ... کنید مشاهده میکنید که در اکثر آنها در همان ابتدای راه اندازی دستگاه از شما یک ایمیل (معمولا حساب گوگل یا همان جیمیل ) درخواست میکند. پس روی اکثر دیوایس های ما حداقل یک ایمیل فعال وجود دارد. همین وضعیت فرصت بسیار خوبی را برای استفاده از این ابزار کاربردی را برای مارکترها فراهم میکند.

ایمیل را با کمی اغماض میتوان چیزی مانند اس ام اس دانست! با این تفاوت که تنوع بالاتری از محتواها را شامل می شود!

ما در یک ایمیل اولا محدودیت متنی کاراکتری جدی نداریم! میتوانیم به راحتی عکس قرار دهیم! میتوانیم به راحتی ویدئو قرار دهیم، میتوانیم به راحتی یک فایل برای دانلود بگذاریم!

دامنه تاثیرگذاری ایمیل مارکتینگ برای کسب و کارهای مختلف است. بازاریابی ایمیلی برای یک کسب و کار که مخاطبان مسن یا سنتی دارد به اندازه کسب وکاری که مشتریانی جوان و مرتبط با تکنولوژی و ... دارد کارایی ندارد. اما از نظر من تقریبا برای بیش از ۸۰ درصد کسب و کارها میتوان از ایمیل مارکتینگ استفاده کرد و اگر استفاده ای هوشمندانه و بهینه صورت گیرد میتواند نتایج خوبی نیز به دنبال داشته باشد. تا جایی که ۵۹% از دیجیتال مارکتر ها می گویند ایمیل ، بزرگترین منبع برای افزایش ROI است.

همانطور که بالاتر گفته شد از ایمیل مارکتینگ میتوان برای اهداف مختلف بازاریابی استفاده کرد اما این کانال بازاریابی برای حفظ ارتباط با مشتریان به خوبی میتواند نقش ایفا کند.

 

 

KPI های ایمیل مارکتینگ کدامند؟

 

منظور از KPI همان سنجه است. سنجه هایی که برای ارزشیابی یک برنامه از آنها استفاده می کنیم. در ایمیل مارکتینگ دو سنجه بسیار مهم وجود دارد :

  1. Open Rate : این سنجه که نرخ بازشدن نام دارد درصد باز شدن ایمیل ها را توسط مخاطب نشان میدهد. (فقط ایمیل را باز کرده باشد.)
  2. Click Rate : سنجه دوم نرخ کلیک است. به این معنی که چند درصد از کاربران روی لینک (لینک، عکس، ویدئو و ...) که در ایمیل خود قرار دادید کلیک کرده اند.

برای ارسال ایمیل انبوه معمولا از نرم افزارهای ارسال ایمیل استفاده می کنند. معروف ترین نرم افزارهای ارسال انبوه ایمیل عبارتند از :

  • میلرلایت
  • میل چیمپ
  • سند این بلو
  • میل چی
  • سندر
  • و...

اگر از این نرم افزارها برای ارسال ایمیل استفاده کنید آنها نرخ بازشدن و نرخ کلیک را به شما خواهند داد و طبیعتا هرچه این اعداد بیشتر باشد ایمیل مارکتینگ موفقیت بیشتری را در وهله نخست کسب کرده است. اگر چه گفتن عدد و رقم و پیچیدن نسخه یکسان برای همه در دیجیتال مارکتینگ کار درستی نیست ولی برای اینکه عدد و ارقام حدودی دستتان بیاید میگوییم که نرخ باز شدن ایمیل معمولا عددی بین ۵ تا ۳۰ درصد و نرخ کلیک عددی بین ۱ تا ۲۰ درصد خواهد بود. البته این اعداد کاملا نظر شخصی بوده و خود به شخصه تجربه نرخ باز شدن بیشتر از ۷۰ درصد را هم داشته ام. اما در کمپین هایی که بیشتر از ۱۰۰۰ ایمیل ارسال می شود معمولا ارقام و اعداد بالا دور از ذهن نیست.

 

توصیه هایی برای نتیجه گرفتن بهتر از ایمیل مارکتینگ

 

خب ، ایمیل مارکتینگ هم مثل خیلی از روش های دیگر بازاریابی دیجیتال یک سری اصول و تکنیک هایی دارد که در صورت رعایت آنها میتوانیم نتایج بهتری را آن مشاهده کنیم. در این قسمت میخواهیم باهمدیگر تعدادی از این اصول را مرور کنیم:

 

به درستی لیست خود مطمئن شوید

 

لیست های آماده زیادی وجود دارد که افراد آنها را به قیمت های مختلفی می فروشند. خرید این لیست ها را اصلا توصیه نمی کنیم (اگر یک درصد هم قصد خرید داشتید حتما حتما حتما لیستی بخرید که مناسب و منطبق با مخاطبین کسب و کار شما باشد.

بگذارید با یک مثال این نکته را توضیح دهم. فرض کنید شما یک دانشجوی ارشد بازاریابی دانشگاه علامه طباطبائی هستید! در یک بعد از ظهر پاییزی ۲ دوتیفیکیشن ایمیل روی گوشی دریافت می کنید. عنوان یکی از آنها "خرید بیل مکانیکی" و دیگری " اتمام مهلت تحویل پروژه ترم دو " است. اولی را یک شرکت ماشین سازی صنعتی برای شما فرستاده است و دومی را استادتان !
شما کدام یک را باز میکنید؟ قطعا دومی !

در واقعیت نیز همین مورد وجود دارد اگر ایمیل شما به دست مخاطب نامربوط برسد اولا احتمال اینکه ایمیل شما را باز کند نزدیک به صفر است و در حالت دوم احتمال اینکه شما را اسپم شناخته و ریپورت کند بسیار زیاد است که در این صورت احتمالا گوگل از این به بعد ایمیل های شما را به جای اینباکس مستقیما به پوشه اسپم ایمیل مخاطبانتان خواهد فرستاد.

پس اولین و مهم ترین توصیه این است که لیست خوب و مطمئنی از کاربرانتان تهیه کنید. بهترین روش این است که لیست مخاطبینتان را خودتان تهیه کنید. سعی کنید با روش های مختلف ایمیل های مخاطبانتان را دریافت کنید. یکی از متداول ترین این روش ها این است که به ازای ارسال رایگان یک محتوای مفید به کاربر ، آدرس ایمیل مخاطبتان را دریافت کنید.

از عناوین جذاب استفاده کنید

 

اولین چیزی که مخاطب از ایمیل شما می بیند عنوان آن است. یک عنوان جذاب مشخص میکند که کاربر ایمیل شما را باز کند یا خیر ! آنچه در طراحی تیتر مهم است این است که تیتر بتواند با کاربر Engagement یا تعامل خوبی برقرار کند.

  • سعی کنید تیترها را واضح بنویسید
  • از اعداد استفاده کنید
  • از سال یا ماه استفاده کنید

بهتر است برای نوشتن یک تیتر مناسب برای ایمیلتان از یک کپی رایتر کمک بگیرید.

 

از CTA های جذاب و واضح استفاده کنید

 

استفاده ازدکمه های CTA (Call To Action) واضح و مناسب می تواند نرخ کلیک ایمیل شما را بالا ببرد. سعی کنید اگر از دکمه استفاده میکند ۲ یا ۳ دکمه در جاهای مختلف محتوای ایمیلتان باشد! همچنین رنگ دکمه ها با رنگ غالب ایمیل متفاوت باشد تا بخوبی دیده شده و کلیک بخورد.

متن این CTA ها هم خیلی مهم است. این که دقیقا به مخاطب گفته شود که چرا باید کلیک کند.

 

زمانبندی مناسب ایمیل ها

 

اینکه ایمیل را در چه ساعتی از شبانه روز ارسال کنید چندان تفاوتی ندارد چراکه ایمیل ها معمولا تا ۴۸ ساعت بعد نیز باز شده و خوانده می شوند. ولی با این وجود تجربه ما نشان می دهد ساعات اولیه صبح اغلب میتواند نتایج بهتری را به ارمغان بیاورد. (اما خیلی محسوس نیست.)

منظورمان از زمانبندی مناسب ایمیل ها بیشتر فاصله بین ارسال دو ایمیل متوالی هست. این فاصله برای کسب وکارهای مختلف یکسان نیست اما باید توجه داشت که فرکانس ارسال ایمیل نباید به قدری زیاد باشد که مخاطب از دریافت ایمیل های شما خسته شده و آنها را باز نکند. در اغلب موارد هفته ای یک یا نهایتا دو ایمیل میتواند خروجی بهتری بدهد.

 

ایمیل مارکتینگ چه زمانی جواب نمی دهد؟

 

این ایمیل مارکتینگی که از آن اینقدر تعریف کردیم ممکن است بعضی از مواقع اصلا جواب ندهد. معمولا در مواقع زیر ما نمی توانیم پاسخ مناسبی از بازاریابی ایمیلی دریافت کنیم.

  • ایمیل مارکتینگ زمانی که مخاطبین ما مخاطبینی دستچین نشده باشد جواب نمی دهد.
  • ایمیل مارکتینگ زمانی که صرفا محتوای تبلیغاتی باشد جواب نمی دهد.
  • ایمیل مارکتینگ وقتی به صورت اسپم انجام شود جواب نمی دهد.
  • ایمیل مارکتینگ وقتی که محتوای نامناسب و نامرتبط به مخاطب ارسال شود جواب نمی دهد.
  • ایمیل مارکتینگ با فرکانس ارسال ایمیل بالا چندان جواب نمی دهد.

 

نمونه هایی از ایمیل مارکتینگ سایت های ایرانی و خارجی

 

اولین باری که خودم میخواستم یک کمپین ایمیل مارکتینگ راه اندازی کنم چون الگویی برای این کار نداشتم خیلی اذیت شدم. برای همین تصمیم گرفتم در این قسمت نمونه هایی از ایمیل مارکتینگ سایت های ایرانی و خارجی را به شما نشان بدهم تا بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.

 

برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.

ایمیل مارکتینگ ایسمینار

ایمیل مارکتینگ میهن لرن

ایمیل مارکتینگ بوکاپو

ایمیل مارکتینگ کورسرا

ایمیل مارکتینگ میهن لرن

ایمیل مارکتینگ نیل پاتل

 

 

 

این محتوا به مرور تکمیل خواهد شد

Sending
User Review
۲ (۱ vote)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.