چگونه یک مصاحبه ی موفق داشته باشیم؟

 

 

مصاحبه

 

Table of Contents

                                                                                                                                   زمان تقریبی برای مطالعه : ۸ دقیقه

 

شاید شما هم تا به حال تجربه ی مصاحبه  را داشته باشید.مصاحبه یکی از مهمترین دغدغه های جوانان امروزی است.موفقیت در آن احساس پیروزی و توانمندی به شما میدهد.به شما قدرت میبخشد.اعتماد به نفستان را بالا میبرد.اینکه مورد قبول عده ای قرار گرفتید ، یک حس بسیار خوشایندی در وجود شما شکل میگیرد.در مصاحبه ی شغلی باید کارفرما را متقاعد کنید که مهارت ، توانایی و دانش مورد نیاز برای جایگاه شغلی مورد نیاز را در اختیار دارید.

برای موفقیت در مصاحبه ی شغلی لزوما داشتن رزومه ی طولانی و مفصل و یا پوشیدن لباس های گران ؛کمکی به کسب جایگاه شغلی مورد نظر نمیکند.بلکه با دانستن نکاتی (در کنار داشتن یک رزومه ی مناسب) میتوان به موفقیت در مصاحبه  امیدوار بود.

|برای موفقیت در مصاحبه ی شغلی لزوما داشتن رزومه ی طولانی و مفصل و یا پوشیدن لباس های گران؛کمکی به کسب جایگاه شغلی مورد نظر نمیکند.بلکه با دانستن نکاتی (در کنار داشتن یک رزومه ی مناسب) میتوان به موفقیت در مصاحبه  امیدوار بود.|

پس با ما همراه باشید تا این نکات را بیان کنیم…

 

۱-داشتن هدف

 

اگر از اکثر جوانان این سوال را بپرسید که هدفتان از آمدن به جلسه ی مصاحبه چیست میگویند:
“هدف اصلی من کسب درآمد ، پیشرفت و …. است.”اگر شما هم جز این دسته هستید بهتر است هدفتان را تغییر دهید.چرا؟
اگر هدفتان صرفا کسب درآمد و یا پیشرفت باشد ، تنها در صورتی که در مصاحبه موفق شوید ، احساس قدرت و توانمندی را خواهید داشت.فقط ۱ درصد احتمال دهید که در مصاحبه موفق نشوید.چه پیش می آید؟
قطعا سرخورده و ناامید میشوید.برای مصاحبه های بعدی استرستان بیشتر میشود.

پیشنهاد ما این است که هدفتان از انجام یک مصاحبه ، کسب تجربه ، آشنایی با سازمان ها و جو غالب بر آن ها ، آشنایی با مدیران سازمان ها،ایجاد شبکه ی مدیران منابع انسانی و … باشد.چه بسا شما برای جایگاه شغلی مورد نظرتان موفق نشوید اما مدیر منابع انسانی شما را به شرکت و سازمان دیگری معرفی کند.
در هر صورت ، این فایده را برای شما می رساند که در صورت عدم موفقیت در مصاحبه ، اعتماد به نفس خود را حفظ کنید و پله پله تجربه ی خود را بیشتر کنید.

|پیشنهاد ما این است که هدفتان از انجام یک مصاحبه ، کسب تجربه ، آشنایی با سازمان ها و جو غالب بر آن ها ، آشنایی با مدیران سازمان ها،ایجاد شبکه ی مدیران منابع انسانی و … باشد.چه بسا شما برای جایگاه شغلی مورد نظرتان موفق نشوید اما مدیر منابع انسانی شما را به شرکت و سازمان دیگری معرفی کند.
در هر صورت ، این فایده را برای شما می رساند که در صورت عدم موفقیت در مصاحبه ، اعتماد به نفس خود را حفظ کنید و پله پله تجربه ی خود را بیشتر کنید.|

 

مصاحبه ی کاری

۲-خود واقعی مان باشیم.نه بیشتر نه کمتر…

 

مواردی میتوان مشاهده کرد که مصاحبه شونده برای جلب رضایت کارفرما ، در رزومه ی خود توانایی و مهارت هایی را بیان میکند که صرفا یک آشنایی نسبی با آن دارد نه تسلط کامل…
صرفا باید روی توانایی ها و مهارت هایی تمرکز کرد که در آن ها متخصص و کارشناس (Expert)هستیم.زیرا در این صورت میتوان به شرکت درآن زمینه ی خاص کمک کرد.
سعی کنیم کارفرما را گول نزنیم(حتی اگر در مرحله ی گزینش و مصاحبه موفق شویم ، روزی دستمان رو میشود…!!!).خود واقعی مان را نمایش دهیم.حتما این نکته را به یاد داشته باشیم که برای اثبات مهارت هایی که در رزومه آوردیم ، مدارک کافی داشته باشیم.

 

۳-راجع به سازمان اطلاعات جمع کنید.

 

هیچ چیز بدتر از این نیست که مصاحبه شونده از اشتیاق خود برای کسب جایگاه شغلی در سازمان بگوید ، اما هیچ اطلاعی در مورد سازمان نداند.حتما صفحه ی درباره ی ما را در سایت شرکت مطالعه کنید.پیشنهاد میکنیم با مراجعه به سایت شرکت و یا جستجو در اینترنت در مورد موارد زیر اطلاعاتی را کسب کنید.Get Information

  • فرهنگ حاکم بر سازمان
  • ماموریت ها و اهداف آن
  • شناخت حوزه ی فعالیت شرکت
  • شناخت رقبا
  • نقاط قوت و ضعف شرکت
  • جایگاه شرکت در صنعت
  • شناخت چارت سازمانی تا حد ممکن

 

پیشنهاد : حتما قبل از رفتن به جلسه مصاحبه ؛ نام خود را در اینترنت سرچ کنید.چون کارفرما احتمالا این کار را انجام میدهد و از طریق آن سوالاتی را از شما میپرسد.خود را برای آن سوالات آماده کنید.

 

توجه : همچنین به یاد داشته باشید که شرکت هایی که سایت های مناسبی ندارند و یا اشکالاتی در آن مشاهده میشود ، میتواند پالس هایی باشد مبنی بر اینکه آن شرکت ، شرکت ایده آلی نمی باشد.

 

همچنین سعی کنید جایگاه سازمان را بشناسید.شرکت هایی که در مراحل اولیه خود هستند قطعا با منابع مالی محدود و حجم کاری بالا مواجه هستند(لااقل تا تثبیت جایگاه خود)ببینید و فکر کنید که آیا روحیه شما با این موارد سازگار هست یا خیر.

|همچنین سعی کنید جایگاه سازمان را بشناسید.شرکت هایی که در مراحل اولیه خود هستند قطعا با منابع مالی محدود و حجم کاری بالا مواجه هستند(لااقل تا تثبیت جایگاه خود)ببینید و فکر کنید که آیا روحیه شما با این موارد سازگار هست یا خیر.|

 

۴-ظاهری آراسته داشته باشید.

 

در روز مصاحبه ظاهر خوب و تمیز داشته باشید.مطمئن باشید لباستان اتوکشیده و بدون چروک

interview

باشد.بهتر است از عطر های ملایم استفاده کنید.لباس های غیررسمی نپوشید.هرگز آدامس نجوید.حتما به آرایشگاه مراجعه کنیدو موهایتان مرتب باشد.مصاحبه ی غیرکلامی شما از زمانیکه وارد سازمان میشوید شروع میشود.قطعا داشتن ظاهر آراسته تاثیر مستقیمی در نگاه کارفرما به شما میگذارد.

 

 

۵-سر وقت برای مصاحبه حاضر شوید.

 

اگر دیر به جلسه ی مصاحبه برسید ، این تصور برای کارفرما ایجاد میشود که شما شخصی بی مسئولیت هستید و نمیتوانید از عهده ی مسئولیت های محوله بربیایید.پس سعی کنید بموقع با حتی زودتر در محل سازمان حاضر شوید.

 

سروقت رسیدن

 

 

۶-استفاده ی مناسب از زبان بدن

زبان بدن

حتما در هنگام دست دادن ، محکم دست بدهید.این احساس دلگرمی را به کارفرما میدهد.هیچگاه پاهای خود را روی هم قرار ندهید.همیشه در طول مصاحبه ، به کارفرما نگاه کنید.بهتر است در هنگام مصاحبه ، نکات لازم را یادداشت کنید.این حرکت ، تصویری را در ذهن کارفرما ایجاد میکند که شما شخصی وقت شناس ، دقیق ، مسئولیت پذیر و پیگیر هستید.لبخند زدن را در طول مصاحبه فراموش نکنید.میتوانید برای آگاهی از ترفندهای زبان بدن اینجا را کلیک کنید.

 

۷-ایده بدهید…سوال بپرسید..منفعل نباشید.

 

اغلب فکر میکنند در جلسه ی مصاحبه ، مصاحبه شونده فقط باید به سوالات کارفرما پاسخ دهد و خود شخص هیچ حقی در سوال پرسیدن و … ندارد.مصاحبه

خود را به عنوان عضو شرکت فرض کنید.راهکارهایی را برای بهبود کارایی شرکت ، افزایش فروش یا کاهش هزینه ی تمام شده بدهید.
همچنین میتوانید این سوالات را از کارفرما بپرسید.فراموش نکنید سوال پرسیدن تصویر مثبتی را در ذهن کارفرما ایجاد میکند و نشان میدهد شما فرد بی تفاوتی نیستید.

  • چه فرصت هایی برای پیشرفت شغلی من مهیاست؟
  • قدم بعدی در روند استخدامیتان چیست؟
  • فرایند ارزیابی عملکرد من چیست؟
  • بنظر شما مهمترین ملاک و معیار برای موفق شدن در این جایگاه چیست؟

 

 

۸-عاقلانه ترین پاسخ را در مورد حقوق بیان کنید.

 

مطمئنا درخواست حقوق های بالا منجر به حذف سریع از روند استخدام میشود.همچنین حقوق های پایین هم شان و منزلت شخص پایین می آید.بهترین شیوه برای بیان حقوق درخواستی ، “حقوق توافقی”است.یعنی شرط اصلی ، رضایت فرد و سازمان است.بهتر است تمام حق و حقوق خود را شامل بیمه ، سنوات ، ایاب و ذهاب را در همان جلسه بیان کنید.

 

۹-قبل از رفتن به جلسه مصاحبه شغلی ، تعدادی سوال را از قبل پاسخ دهید تا در جلسه ی مصاحبه غافلگیر نشوید.

 

  • از خودتان برایمان بگویید.در اینجا صرفا به یک مختصری از اسم ، رشته تحصیلی ، مهارت هایتان و هر آنچه در رزومه تان آمده بپردازید.سپس تمرکز اصلی تان را بر روی علایقتان ، تجربه های کاریتان ، توانمندی هایتان و هر آنچه کارفرما را متقاعد میکند که شما برای جایگاه شغلی مورد نظر مناسب هستید ، بگذارید.
  • از شرکت ما چه میدانید.که در بالا به آن توضیح دادیم.
  • چرا باید شما را استخدام کنیم؟بهتر است در پاسخ به این سوال استعداد ها و توانایی های خاص خود را بیان کنیم تا کارفرما بهتر متقاعد شود.
  • چه چیزی به شما انگیزه میدهد؟بهتر است از پرداختن به مسائل مالی پرهیز کنید و بیشتر بر روی شرایط محیطی ، جو بین کارکنان ، کیفیت زندگی کاری ، جو دوستانه بین همکاران ، وجود راه هایی برای پیشرفت در سازمان و …مانور دهید.
  • چه مقدار حقوق مد نظرتان هست؟در بالا به آن توضیح دادیم.
  • از رئیستان چه انتظاری دارید؟بهترین پاسخ همکلامی با کارکنان میان رده و پایین رده است.
  • هدفتان از کارکردن چیست؟پیمودن پله های ترقی ، پیشرفت در زندگی ، داشتن آسایش و رفاه در زندگی و خدمت به سازمان و ارباب رجوع
  • در آخر سوالی دارید؟بهترین نوع سوال پرسیدن در این زمینه ، پرسیدن چگونگی ادامه روند گزینش ، چگونگی ارتقا شغلی و …. میباشد.

 

۱۰-در آخر تشکر و قدردانی را فراموش نکنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sending
User Review
۰ (۰ votes)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.